От 1 януари 2024 г. НАП създава нова териториална дирекция

...
От 1 януари 2024 г. НАП създава нова териториална дирекция
Коментари Харесай

НАП създава нова териториална дирекция – „Средни данъкоплатци и осигурители“

От 1 януари 2024 година Национална агенция за приходите основава нова териториална дирекция „ Средни данъкоплатци и осигурители “ (ТД на Национална агенция за приходите СДО) с народен обсег. Целта на смяната е да се обезпечи фокус върху лицата, които имат значителен дял за приходите в бюджета, както и прекосяване от следващ към настоящ надзор. С новосъздадената конструкция се подсигурява умело обслужване, качествени професионални съвещания и възобновяване на дължимите от фиска налози в оптимално къси периоди, което ще понижи административната тежест за бизнеса и ще се подтиква доброволното осъществяване на данъчните и осигурителните отговорности.

Пререгистрацията на компаниите в новата териториална дирекция, както и включването на нови сдружения, които дават отговор на изискванията, ще става служебно. За да бъдат вписани като междинни данъкоплатци и осигурители, е належащо сдруженията да са платили през 2022 година над 1,5 млн. лева налози и осигуровки, след приспадане на възобновените през годината суми или чистите им доходи от продажби да са повече от 15 млн. лева Посочените суми не би трябвало да са от еднократни покупко-продажби или предписание с имущество. Критериите за регистрация в Търговско дружество на Национална агенция за приходите СДО се съдържат в Заповед № З-ЦУ-2660 от 21.12.2023 година

Над 3300 сдружения междинни данъкоплатци и осигурители ще получат писма от приходната организация с информация за смяната.

Адресът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите СДО, която е с народен обсег, е в гр. София, ул. ”Шести септември ” № 10.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР