От 1 януари 2023 г. до вчера 41 водачи са

...
От 1 януари 2023 г. до вчера 41 водачи са
Коментари Харесай

От 41 джигити с глоби за превишения за 2000 - 3300 лв. само трима още не са намерени

От 1 януари 2023 година до през вчерашния ден 41 водачи са се " изявили " с такива превишения на скоростта, че са заслужили санкции между 2000 и 3300 лева В другите случаи те са управлявали с превишения от 90 до 157 км/ч над разрешеното (както е известно, при огромни превишения, с изключение на другата санкция се натрупат и по 10 лева на всеки км/ч - б.р.).

Най-големите джигити са засечени на софийското Околовръстно и в област Ловеч, стана ясно през днешния ден на умишлен брифинг на " Пътна полиция ".

Понеже тематиката със събираемостта е болна, от КАТ особено регистрираха следното: от упоменатите 41 - 25 към този момент са си платили наложените санкции от 2000 до 3300 лева От останалите 16 - на към този момент 11 са връчени ел. фишове и следва тяхното възнаграждение. В последна сметка " единствено 3-ма ги търсим ", обявиха от КАТ. Те са от областите Благоевград, Добрич и столицата и са известни на органите на Министерство на вътрешните работи.

От " Пътна полиция "  отчетоха че по линията европейска интервенция от 7 до 13 октомври особено са следени водачи, кото се разсейват.

От общо 4875 инспекции са установуени 905 водачи, които са управлявали " в условия на разпръскване ". Без особени изненади - 876 са глобени за мобилни телефони, като от МВР специално подсетиха, че законът не разрешава потреблението на мобилни устройства, а не просто говоренето - както хората си мислят.

От говорилите по телефона... 36 са водачи на ел.тротинетки, по отношение на които е взето отношение на място.

Операцията е била и за предпазни колани и системи, като от 4209 нарушавания без колан са глобени 2487 са водачи, 845 пасажери на предната седалка, само че и 533 пасажери на задната седалка.

Където и да се возите, това е наложително, припомниха от Пътна полиция.

Иначе оттам регистрираха, че от началото на годината до 20 октомври са станали 5817 тежки ПТП, с 362 починали и 7323 ранени. И макар че по отношение на м.г. произшестията са повече с 225, починалите са по-малко с 68, само че пък ранените са повече с 24.

Иначе за последната седмица Варна се " равнява " със София по брой тежки произшествия - по 20, като следва Пловдив с 14, 9 са в област Хасково и така нататък

В множеството случаи повода да се стигне до ПТП е нарушаване за лидера. - 137 от общо 144 произшествия за седмицата, или - 95%. В градовете са настъпили 93 от ПТП, а в селата 11.

Логично, по-малък е травматизмът на третокласни пътища - там са единствено 14 от тежките произшествия с 19 ранени.

От Пътна полиция особено обръщат внимание на възрастните хора (за статистиката такива са над 64 г.), които  в огромна част от случаите сами провокират ПТП, особено когато вземат участие в придвижването като пешеходци. Препоръката е с удължаването на тъмната част от денонощието да се погрижат както те, по този начин и родителите на дребни деца, да бъдат с по-светли връхни облекла, а вероятно хлапетата - и със светлоотразителни детайли.

През седмицата като водачи са потърпевши 14 възрастни, а като пешеходци 21 души.

Маневрите, скоростта и преимуществото остават трите фатални фактора за произшествия с потърпевши пешеходци. 

От авариралите с мотопед най-възрастният засечен " рокер " е на 71 година
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР