От 1 януари 2021 г. се слага ограничение на тарифата

...
От 1 януари 2021 г. се слага ограничение на тарифата
Коментари Харесай

Идея: Цената на таксито извън града - максимум 50% повече от основната тарифа

От 1 януари 2021 година се поставя ограничаване на цената за таксиметровите транспорти отвън обитаемото място. Тя може да е най-много с 50% по-висока от цената за 1 километър пробег в обитаемото място, която таксиметровият транспортьор си е сложил. Това гласи текст в план за смяна на наредбата за таксиметрови транспорти, който е пуснат от транспортното министерство за публично разискване, оповестява.
Например, в случай че вози в столицата за 80 ст. на километър по дневната цена и по 1 лев през нощта, то отвън околовръстното той не може да поставя цена, която да е по-висока от надлежно 1,20 лева денем и 1,50 лева през нощта. Освен това първичната такса за возене отвън обитаемото място може да е двойна до тройна на тази, която е за обитаемото място. В случая със столицата, в случай че първичната такса е 1 лев, то за возене отвън града може да е най-вече 3 лв..
 СОС взема решение дали такситата в София да са краткотрайно без общински налог СОС взема решение дали такситата в София да са краткотрайно без общински налог
Столичният общински съвет ще гласоподава през днешния ден дали да отстрани общинският налог за таксиметровите водачи поради ковид. Според пред...
Според наредбата обаче няма горна граница за цената, на надзор предстои единствено съотношението сред обособените цени, т.е. един таксиметров транспортьор може умерено да постави и 10 лв. за километър в обитаемо място и 12 лева отвън обитаемото място.
Промяната, която занапред ще се дебатира, върви с куп други промени, които засягат самите таксиметрови компании. Предвижда се да вземем за пример базите данни на общините, в които те вкарват съответните разрешителни за таксиметрови транспорти на територията на общината, да се обединят с базата данни на транспортното министерство за издадените лицензи. Кандидатите за таксиметров транспорт ще подават документи единствено в общината, а тя ще ги придвижва до министерството. След това, в случай че се постанова смяна на събитията, документите отново ще се подават в общините, вместо както до момента да се върви и до министерството. Няма да се събират и такси за промени в събитията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР