От 1 януари 2018 г. ще се въведе тримесечната винетка

...
От 1 януари 2018 г. ще се въведе тримесечната винетка
Коментари Харесай

Тримесечните винетки се въвеждат от 1 януари 2018 г.

От 1 януари 2018 година ще се вкара тримесечната винетка за леки коли, планува план за промени в Наредбата за изискванията и реда за събиране на таксите за прилагане на пътната инфраструктура. С измененията влизат в действие и новите правила, при които валидността на едногодишните винетни стикери ще стартира да тече от датата на пазаруването им. Сега годишната винетка важи до 31 януари идната година, без значение от това по кое време е взета. Промяната ще важи за всички пътни транспортни средства, без значение от категорията им и страната на регистрация.

Цената на тримесечната винетка ще бъде 54 лв.. При определянето на цената от пътната организация са следвали правилото на пропорция, т.е. цената ѝ да е по-висока от тази на месечната винетка и по-ниска от годишната, при спазено предписание колкото по-дълъг е интервалът, толкоз по-малка да е заплащаната цена.

Цените на останалите винетни стикери за леки коли се резервират – годишната винетка за леки коли ще коства 97 лева, месечната – 30 лева, седмичната – 15 лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР