От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в

...
От 1 януари 2018 г. ще бъдат увеличени заплатите в
Коментари Харесай

Заплатите в армията ще бъдат увеличени от 1 януари 2018 г.

От 1 януари 2018 година ще бъдат увеличени заплатите в армията, заяви през днешния ден във Варна министърът на защитата Красимир Каракачанов, който бе посетител на церемониален обред по полагане на военна клетва на курсанти от Висшето военноморско учебно заведение в града. 

По думите му, възнагражденията на военнослужещите няма да бъдат увеличени еднообразно.

Повече пари ще бъдат ориентирани към бойните поделения и хората, които са на терен - бойци, сержанти, младши офицерски състав, уточни Каракачанов.

Министърът добави, че при идното пазаруване на нова бойна техника " няма да има игрички ", а всичко ще бъде направено оптимално транспарантно.

При предходното закупуване на бойна техника, вземете цените, сравнете ги с изходните цени на компаниите, от които сме ги купили, и ще видите, че се оказва, че по наше предпочитание са завишавани цените - десетки милиони евро. Подобен срам не би трябвало да се разрешава. Този път нещата ще бъдат ясни: първо при ремонта на МиГ-овете и Су-25, съществуващата техника - непосредствено при директно договаряне, без медиатори. Второ - безусловно ясно и транспарантно, без да се бърза и без да има секрети за обществото, когато стартираме да преговаряме с тези компании, от които ще купуваме новите изтребители, каза Каракачанов.

19 курсанти за Военноморските сили - 17 момчета и 2 девойки, както и 19 военни лекари, от които 4 младежи и 15 девойки, поставиха клетва за вярна работа по време на днешния церемониален обред.

През тази образователна година за първи път в България Медицински университет „ Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна, взаимно с Военномедицинска академия – София и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “, оферират опция за образование по компетентност „ Военен доктор “. То ще се организира по едно и също време в трите образователни заведения, в постоянна форма, с дълготрайност 6 години.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР