От 1-ви юли предприятията ще плащат поне двойно по-високи сметки

...
От 1-ви юли предприятията ще плащат поне двойно по-високи сметки
Коментари Харесай

Бизнесът обвини Петков и Василев за липсата на компенсации за скъпия ток

От 1-ви юли предприятията ще заплащат най-малко двойно по-високи сметки за ток, откакто Комисията по бюджет и финанси отхвърли предложенията на работодателите за обезщетения на електрическата енергия

Това ще докара до растеж в цените на стоките за потребителите и ще усили инфлацията, се споделя в позиция на национално показаните работодателски организации.

След снощното решение на парламентарната комисия по бюджет и финанси 663 000 небитови консуматори на електрическа сила са лишени от компесаторен механизъм, който да смекчи шоковия удар от високите цени. Освен предприятията, на свободния пазар на електрическа енергия са още бюджетните организации, лечебни заведения и детски градини, културни институции.
Въпреки уговорката на кабинета в оставка за средносрочно решение на казуса, тъкмо ръководещата коалиция провали решението, се споделя в позицията на  бизнес а.
Персонално са посочени министър председателят Петков , вицепремиерът Асен Василев , както и депутати от " Продължаваме промяната ", " ИТН ", Българска социалистическа партия и Демократична България.

Последствията от гласуването -  бизнес ът остава лишен от компенсации, тъй като настоящите сега са със период до 1 юли. Потребителските цени ще не престават да порастват, инфлацията и обедняването ще се задълбочават.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР