От 1-ви декември т.г. Google започва да изтрива постепенно всички

...
От 1-ви декември т.г. Google започва да изтрива постепенно всички
Коментари Харесай

Google скоро започва да изтрива неактивни профили

От 1-ви декември т.г. Гугъл стартира да изтрива последователно всички неактивни профили в платформите си. Преди това засегнатите консуматори ще получат най-малко един сигнален имейл и период, с цел да запазят профилите си.

Условието един профил да бъде признат за неактивен, е в него да не е влизано две години към декември 2023 година Гугъл към този момент изпраща предизвестия до профилите, които са под риск и напомня, че изтриването ще е цялостно – ще бъдат изгубени всички имейли, фотоси и всевъзможни други данни, които са свързани с профила.

Условието да бъде „ избавен “ също е елементарно. Просто потребителят би трябвало да влезе в профила, с цел да се регистрира интензивност. Тогава той ще бъде непокътнат за още две години, в случай че през това време още веднъж не е влизано нито един път.

Аргументът на Гугъл е, че профилите, които не се употребяват дълго време, са рискови. Техните пароли постоянно са остарели и слаби и стават по-лесен обект на хакерски офанзиви. А един път завладяни от хакери, профилите могат да бъдат употребявани за подправени самоличности, измами, обири на данни и други

Гугъл няма да изтрива неизползвани профили, в случай че към тях има обвързвана, купена услуга на Гугъл или абонамент, ваучер за отстъпка, употребява се в игра, или за ръководство на детски профил. Въпреки това се предлага в профилите да се влиза понякога и те да се употребяват и паролите им да бъдат обновени. Така ще е най-сигурно за потребителите и техните данни.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР