От 1-ви април официално хартиените рецепти ще останат в миналото,

...
От 1-ви април официално хартиените рецепти ще останат в миналото,
Коментари Харесай

Пловдивски фармацевт: От 1-ви април хартиените рецепти ще останат в миналото, надяваме се да няма хаос

От 1-ви април публично хартиените предписания ще останат в предишното, а техните електронни аналози влизат в действие, заяви за TrafficNews пловдивски фармацевт. Аптекарите обаче се молят само за това да няма проблеми и безпорядък измежду пациентите.  Дигиталните рецепти бяха въведени за да бъде лимитирано безотговорното прилагане и самолечение с антибиотици, които не са предписани с рецепта от експерт. Техния експериментален интервал бе въведен през октомври предходната година, само че работата на пациенти, лекари и фармацевти беше извънредно затруднена. Хаосът се сътвори по ред аргументи. От софтуерни такива, през нужда от поправяне на лечението поради систематичния проблем с изчезнали артикули, до неналичието на подготовка от страна на лекари.
Прочетете още
Именно по тази причина здравните управляващи направиха пауза, през която да бъдат изгладени неточностите в нововъведението. През този избран интервал персоналните лекари могат да избират по какъв начин да предписват лекуването на пациентите си- с електронна или хартиена рецепта.

Според пловдивския фармацевт обаче, в този интервал хората всеобщо са предпочитали хартиените предписания пред електронните. Той счита, че въвеждането на електронният способ, ще бъде по-добър вид, с цел да може да бъде лимитирана създадената резистентност на антибиотични медикаменти. Именно тя води до по-трудното лекуване на инфекции.

„ Електронните предписания са един добър вид да не се злоупотребява с продажбата на антибиотици. Много постоянно антибиотици липсват и със седмици,  по този начин този проблем ще намалее. Притесненията на пациентите стартира да понижава и всички във фармацевтичния отрасъл се надяваме от 1-ви април да няма безпорядък по аптеките и проблемите да бъдат изчистени, ”коментира още пловдивският фармацевт.

Още по тематиката:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР