От 1 септември властите в Хонконг постепенно ще започнат да

...
От 1 септември властите в Хонконг постепенно ще започнат да
Коментари Харесай

Хонконг затяга правилата за регистриране на SIM карти

От 1 септември управляващите в Хонконг последователно ще стартират да стягат контрола върху потреблението на SIM карти от локалните телефонни оператори, а притежателите им ще бъдат задължени да се записват с същинските си имена. Това се споделя в известие, оповестено от осведомителния отдел на локалната администрация, предава.

Програмата за вписване на действителните притежатели ще се извършва на два стадия. Първият стадий ще продължи от 1 септември тази година до 28 февруари 2022 година и включва основаването от операторите на подобаваща инфраструктура и система за регистрация. През този интервал жителите към момента ще могат да употребяват съществуващите си SIM карти както нормално.

Въпреки това, от 1 март следващата година, като част от втория стадий на програмата, всички клиенти на клетъчна мрежа би трябвало да стартират да се записват с същинските си имена с валидни документи за идентичност. Когато купуват сим карти, потребителите ще би трябвало да дават точни данни за себе си, а операторите ще би трябвало да се уверят в тяхната меродавност.

Новата мярка е предопределена да насърчи по-здравословното развиване на телекомуникационния пазар и да противодейства на престъпността от телефонни измами в този административен регион на Китай. Някои наблюдаващи обаче свързват тази стъпка с прелюдия предишното лято, по самодейност на Пекин, Закон за националната сигурност.

Според оценки на медиите в Хонконг се употребяват към 20,9 милиона SIM карти, което е съвсем три пъти повече от локалното население. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР