От 1 септември президентът на САЩ Доналд Тръмп удря Китай

...
От 1 септември президентът на САЩ Доналд Тръмп удря Китай
Коментари Харесай

От 1 септември Тръмп удря Китай с нови мита

От 1 септември президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удря Китай с нови мита. С 10% ще бъдат обложени артикули за $300 милиарда, оповестява АП.

Това е нова ескалация на комерсиалната война на първата против втората стопанска система в света.

" Нашите представители преди малко се завърнаха от Китай, където организираха градивни диалози, свързани с бъдеща комерсиална договорка. Мислехме, че имаме съглашение с Китай преди три месеца, само че за жалост, Пекин реши да договаряния договорката преди подписването ѝ.

Още повече, че неотдавна Китай се съгласи да купува селскостопански артикули от Съединени американски щати в огромни количества, само че не го направи. Освен това, приятелят ми Си сподели, че ще спре продажбата на фентанил в Съединени американски щати.

По тази причина от 1 септември ще въведем ново мито от 10% върху останалите 300 милиарда $ артикули и артикули, идващи от Китай в нашата страна.

Това не включва 250 милиарда $, които към този момент са обложени с 25%. Очакваме с неспокойствие да продължим нашия положителен разговор с Китай по отношение на всеобхватна комерсиална договорка и считаме, че бъдещето сред нашите две страни ще бъде доста ярко! ". Това написа Доналд Тръмп в поредност от туитове.

Решението на Тръмп идва откакто двете страни завършиха комерсиалните си договаряния в Шанхай в сряда. Въпреки че Белият дом съобщи, че диалозите са " градивни " и Китай стартира да купува повече селскостопански артикули от Съединени американски щати, Тръмп въпреки всичко реши да наложи цените на втората по величина стопанска система в света. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР