От 1 октомври „Зелената зона“ за паркиране в София се

...
От 1 октомври „Зелената зона“ за паркиране в София се
Коментари Харесай

Кой печели от разширяването на „Зелената зона“

От 1 октомври „ Зелената зона “ за паркиране в София се уголемява с още два бранша в центъра – кв. „ Долен Лозенец “ и регион Средец.

Зоната ще обгръща секторите към Римската стена и хотел „ Хемус “, бул. „ Джеймс Баучер “ до бул. „ Арсеналски “ в „ Лозенец “ и частта към ул. „ Цар Иван Асен “ и „ Яворов “ в Средец.

Откриват се 4500 нови места за паркиране, регистрира Христиан Петров, изп. шеф на Центъра за градска подвижност (ЦГМ).

До това решение се стигна поради желанието на жителите на тези региони, уточни той и добави, че зоната значи повече ред за паркиране.

По думите му с разширението на „ Зелената зона “ Общината не цели да събира повече пари, а да вкара ред, като това е и една от ограниченията за ограничение на колите в града. Убеден съм, че ще се оправим с нарушителите. Погледнете центъра, там подобен безпорядък няма, сподели Петров.

Служители на Центъра за градска подвижност към този момент разчертават местата за зоната в „ Лозенец “, който е един от най-натоварените откъм трафик и паркиране квартали. Поставят се и защитни колчета, които да предотвратява качването на коли на тротоара.

Опитваме се да осведомяваме оптимално хората, по тази причина по колите се слагат листовки с уточнения, сподели Петров. Той предложи на живущите в засегнатите квартали да си извадят винетен стикер до 1 октомври, с цел да могат да паркират умерено. За задачата са отворени два нови пункта – на метростанциите „ Европейски съюз “ и „ Национален замък на културата “, като изваждането на документа може да стане и в центровете на ЦГМ на пл. „ Възраждане “ и ул. „ Будапеща “ №17 и онлайн на уеб страницата на ЦГМ.

След 15 септември в столицата ще се движат още повече рейсове – над 850. В момента броят им е към 700, сподели Петров.

Той заяви и че в събота, от 10 ч. бул. „ Александър Стамболийски “ ще бъде затворен за коли сред бул. „ Мария Луиза “ и бул. „ Христо Ботев “ поради самодейността Булевард „ Транспорт на ръб “. Добре пристигнали са всички фенове на скейтборд, кънки, колела и прочие Ще има уроци и представления от стрийт актьори, изясни Петров.

Вижте повече във видеото: -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР