От 1 октомври в Австрия ще се наказва с глоба

...
От 1 октомври в Австрия ще се наказва с глоба
Коментари Харесай

Глоба 150 евро за бурка в Австрия от 1 октомври

От 1 октомври в Австрия ще се санкционира с санкция от 150 евро носенето на бурка на публични места. Глобата ще се постанова автоматизирано.

Разпоредбата е част от по-широк интеграционен закон, който бе признат тази година и който не разрешава носенето на облекло, което изцяло скрива лицето на дамите. Още с идването си забулените дами ще получават брошура с обяснение на разнообразни езици, че закриването на лицето е срещу закона на страната.

Други елементи на новото законодателство забраняват разпространението на Корана и изискват всички мигранти в Австрия да преминат " интеграционна година ", през която ще учат немски език и етични правила. Тази наредба е ориентирана към бежанци и претенденти за леговище, които съгласно управляващите имат добър късмет да останат в Австрия. 

От претендентите за бежански статут ще се чака също по този начин да полагат безплатно общественополезен труд. Всеки, който откаже, ще загуби помощите, обезпечени от страната. 

Междувременно и Швейцария готви референдум за възбрана на бурките. Депутатът от Швейцарската национална партия Валтер Вобман поведе акция за набиране на подписи и в границите на седмици събра нужните 100 хиляди подписа, нужни за инициирането на народен избор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР