От 1 октомври да има осезаемо увеличаване на пенсиите искат

...
От 1 октомври да има осезаемо увеличаване на пенсиите искат
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: БСП настоява минималната работна заплата да се покачи на 760 лв.

От 1 октомври да има осезаемо увеличение на пенсиите желаят от левицата
„ Кабинетът се стреми по някакъв метод да облекчи така и така безпределно тежкото положение на всяко едно българско домакинство. Трябва да се направи по този начин, че да има оптималната правдивост и това ще се стремим да го реализираме както при представянето на целия пакет от антикризисни ограничения, по този начин и при актуализацията на бюджета. “ Това съобщи в ефира на NovaNews ръководителят на парламентарната Комисия по превоз и депутат от „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов, като даде образец с антиинфлационните ограничения, които се ползват в Гърция и Испания.

По думите му има доста неща, на които от Българска социалистическа партия държат, и които се надяват с разговор и разсъдък да бъдат признати: „ Нашето виждане е минималната работна заплата да се повиши от 710 на 760 лева Искаме да има понижаване на Данък добавена стойност, изключително на стоките от дребната потребителска кошница, да има таван на енергоносителите и най-много на регулируемите артикули “, уточни той и добави, че това е още веднъж, по който ще бъде облекчено всяко българско домакинство.

За един от най-уязвимите пластове от популацията – пенсионерите Гуцанов изясни, че упорстват от 1 октомври да има осезаемо увеличение на пенсиите със средноосигурителен приход от 2020 или 2021 година.

Според социалиста Българска социалистическа партия не се е отказала и от налагане на таван на цените на някои артикули и изясни, че при тази мярка страната е тази, която ще поеме разликата.

„ Трябва да се организират диалози с “Газпром “, с цел да се види ясно кое най-разумното като цена за българската стопанска система “, безапелационен бе Гуцанов и добави, че в случай че е належащо ще бъде наложено несъгласие за петрола. „ Ние гледаме интереса на страната и нашата стопанска система да се развива “, сподели още той.

Във връзка с идния митинг на работодателските организации и превозвачите социалистът съобщи, че всеки има право да стачкува, въпросът е да има разговор. „ Затова и в Комисията по превоз съм поканил превозвачите да обсъдим кое е най-разумното и вероятното. Диалогът е този, който е ключът за решение на проблемите, а не митингите “, заключи Борислав Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР