От 1 ноември стартира традиционната акция "Зима". Това обявиха на

...
От 1 ноември стартира традиционната акция "Зима". Това обявиха на
Коментари Харесай

Пътна полиция предупреди: До 15 ноември трябва да се сложат зимни гуми

От 1 ноември започва обичайна акция "Зима ".

Това оповестиха на специфичен брифинг от полицията, съобщи кореспондент на Novini.bg. До 15 ноември всички водачи би трябвало да сменят летните гуми със зимни, като значимо изискване е дълбочината на протектора да не е по-малка от 4 мм. От полицията припомниха също по този начин, че гумите с шипове са неразрешени. Всички водачи би трябвало да ревизират и поддържат в изправнсот фарове, габарити и мигачи. Важно е водачите да ревизират редовността на спирачните системи на колите си, да изпълнят резервоарчето с незамръзваща течност за чистачки, както и да слагат в багажника вериги за сняг и въже за изтегляне. След 15 ноември пътна полиция ще стартира инспекции дали колите дават отговор на изискванията за шофиране при зимни условия и ще бъдат съставяни актове на всички, които не съблюдават закона и откритите правила.

От полицията още веднъж приканиха водачите да карат деликатно, да съблюдават рестриктивните мерки за скорост, изключително в зимни условия, да не използват алкохол, наркотични и упойващи субстанции, да бъдат етични и толерантни към останалите участници в придвижването.

Началникът на отдел "Пътна полиция " при Главна дирекция "Национална полиция " комисар Росен Рапчев изнесе данни, че за първите девет месец в България са станали над пет хиляди пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 458 души и има хиляди ранени. "Макар и да отчитаме спад при жертвите в съпоставяне със същия интервал на миналата година, обезпокоителен е обстоятелството, че има доста починали възрастни хора, над 64 години - 118, както и 27 деца ", разкри комисар Рапчев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР