От 1 ноември Microsoft вгражда в офис приложенията си асистент

...
От 1 ноември Microsoft вгражда в офис приложенията си асистент
Коментари Харесай

Новият AI асистент на Microsoft прави презентации за секунди и може да замества служителите по време на срещи

От 1 ноември Microsoft вгражда в офис приложенията си помощник основан на изкуствен интелект по модела на ChatGPT.

Инструментът може да изготвя чернови на имейли, да написа текстове, да основава графики в електронни таблици, както и да приготвя Powerpoint презентации за секунди.

А чиновниците, които пропуснат фирмена среща в Teams, могат да помолят Microsoft 365 Copilot да я заключи за тях.

Журналист от английската „ Би Би Си “ е имал опция да тества инструмента преди формалното му стартиране.

От опита му излиза наяве, че Copilot обобщава за секунди дълга поредност от имейли по отношение на фиктивен за задачата артикул. А по-късно предлага къс отговор. След това мейлът може да бъде редактиран от служителя преди да бъде изпратен.

На базата на наличие в документ на Word, Copilot генерира и Powerpoint презентация за 43 секунди.

Инструментът може да обобщи и корпоративни онлайн срещи в Microsoft Тeams. За секунди асистентът обобщава казаното от човек по време на конферентния диалог и в случай че думите му са провокирали противоречие, Copilot разказва под формата на диаграма " За " и " Против ", които са били разисквани.

Copilot е програмиран да не дава отговор на въпроси по отношение на представянето на обособени лица в срещите, като да вземем за пример кой е бил най-хубавият или най-лошият оратор на срещата, излиза наяве още от описанието на „ Би Би Си “

Технологичният колос Microsoft се надява инструментът да отстрани „ тежката работа “, само че други се притесняват, че сходна технология може да размени огромна част от офис чиновниците.

Съществуват също по този начин опасения, че това може да направи бизнеса рисково подвластен от изкуствения разсъдък.

Британската „ Би Би Си “ отбелязва също по този начин, че е в актуалната си форма асистентът, може да не покрие новите регулации за изкуствения разсъдък, защото няма да е ясно посочено, че наличието не направено от човек.

Според условията във връзка с AI, както в Китай, по този начин и Европа, хората би трябвало да бъдат ясно известени, когато взаимодействат с изкуствен интелект, а не с човек.

Според Колет Сталбаумер, която е отпред на Microsoft 365, това зависи от самите от потребителите, които употребяват Copilot и те носят отговорността да стане ясно, че " мейлът е написан със съдействието на АI ".

„ Това е инструмент и хората носят отговорността за го употребяват рационално, “ споделя тя.

Според Европейски Съюз обаче, фирмите, които създават технологии основани на AI, са тези, които би трябвало да подсигуряват, че те си употребяват отговорно.

Copilot ще коства $30 на месец. Асистентът не може да работи офлайн и би трябвало да е обвързван с интернет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР