От 1 май в курорта Албена“ влизат в сила новите

...
От 1 май в курорта Албена“ влизат в сила новите
Коментари Харесай

Удар по джоба на туристите с коли в Албена и Балчик

От 1 май в курорта „ Албена “ влизат в действие новите правила, определящи цените за престой на коли за сезон 2022.

От началото на май паркирането в Зелената и Синя зона в курортния комплекс ще коства 10 лв., а на паркинг „ Автогара “ – 5 лв.. Толкова ще се таксува и от началото на месец октомври.

През дейния летен сезон, от началото на юни до края на септември, Зелената и Синя зона зона нарастват на 20 лв..

Таксите се начисляват според от определената зона за паркиране, а първите 30 минути са безвъзмездни. Ставките са разделни в три времеви интервала от годината, начислявани за всеки 24 часа престой.

Всеки лидер, който влиза в курорта с автомобил, получава самостоятелен билет при влизане, съдържащ дата и час на идване. Таксата за паркиране се заплаща преди овакантяване на Албена , посредством профилирани автомати, персонално мобилно устройство на клиента, сканирайки неповторимия QR- код на всеки публикуван билет, както и на всички рецепции на хотелите в Албена.

Курортният комплекс обезпечава екологични други възможности за напредване на негова територия - електрически рейсове, колела, рикши и колички за голф, а плажът е обвързван с парковата зона, чрез открит ескалатор. Обособени са паркоместа за хора с увреждания, маркирани със съответната маркировка. Цените за тяхното потребление са идентични с останалите, прецизират от курорта.

Междувременно с 14 гласа „ за “ и четирима „ въздържал се “ беше утвърдена Наредбата за платено паркиране в община Балчик. Цената е 1 лев на час, а обсегът: пло­ща­ди­те Морска гара и Ри­бар­ски, части от ул. “При­мор­ска ” и  “П. Яво­ров ”, ули­ци­те в цен­тъ­ра “Иван Ва­зов ” и “Л. Ка­ра­ве­лов ”. Таксуванетоще бъде целогодишно в часовия диапазон 10,00-22,00 часа. Слу­же­бният абонамент за месец е 150 ле­ва, а локалното пар­ки­ра­не по пос­тоя­нен ад­рес в си­ня зо­на - 30 лева./го­ди­на (за до два автомобила). Оператор е общинското сдружение „ Кибела 2014 “, заяви БНР.

Платеното паркиране ще важи за всички календарни дни впериода 1 май – 30 септември, а през останалото време – в работните дни. Тарифата за 24 часа ще е 10 лв., а не 5 лв., както беше импортирано в началото. Промените бяха утвърдени по оферти на бюджетната комисия и съветника Симеон Господинов. 

Снимка: Albena.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР