От 1 май отпускането на лекарства ще е само в

...
От 1 май отпускането на лекарства ще е само в
Коментари Харесай

Българският фармацевтичен съюз разясни как ще работи системата за електронни рецепти

От 1 май отпущането на медикаменти ще е единствено в електронна форма . След като персоналният ви доктор ви е предписал лекарства, ще може да ги купите във всяка аптека против даване на ЕГН и датата на издадената рецепта.

 „ За пациента нищо не се трансформира. Просто ще имате досие и всеки един доктор ще знае по какъв начин са ви лекували. Няма никакъв смисъл да ви изписват медикаменти на хартия, в случай че не ви би трябвало този документ, да вземем за пример, с цел да докажете, че сте взимали несъмнено лекарство. Да речем със застрахователни цели ”, сподели Димитър Маринов, основен секретар на Българския фармацевтичен съюз, в ефира на.

В уеб страницата на НЗОК със специфичен код или електронен автограф потребителите ще могат да виждат медикаментите, изписани им по Здравната каса , посочи Маринов.

„ Ако са ви изписани 3 медикаменти може да си вземете колкото желаете от където желаете, до момента в който рецепта има отминалост ”, разясни той.

Предвижда се незабавните медици и лекарите, които вършат домашни визити, да употребяват приложение на телефоните , с цел да може да издават електронни предписания.

По думите на Димитър Маринов въвеждането на електронна рецепта се е отлагало 2 пъти, тъй като част от лекарите не са били подготвени.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР