От 1 май книжният пазар от пл. Славейков“ е преместен

...
От 1 май книжният пазар от пл. Славейков“ е преместен
Коментари Харесай

Търговец на книги: Новото място на книжния пазар не е удобно и не се знае от хората


От 1 май книжният пазар от пл. „ Славейков “ е изместен в градинката против хотел „ Рила “. Продавачите недоволстват от обстоятелството, че хората не знаят къде се намират търговците, а също така не са сложени и указателни табели, които да насочват към новото място на книгите. От това се оплака Любо Стойков, който от години продава четива, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Твърде неуютно се усещаме тук, тъй като сме доста в страни от човешкия поток от клиенти, които търсят литература и то разнообразна с каквато ние разполагаме. Ние продаваме литература, която по принцип я няма в общоприетите книжарници. При нас има и антикварна, по-рядко нова литература, учебници за разнообразни ВУЗ-ове и механически, и филантропични “, сподели Стойков.

Той изрази терзание и във връзка с новите павилиони, които ще би трябвало да наемат след ремонта на пл. „ Славейков “.

„ Новите павилиони единствено като дизайн наподобяват доста добре, а в действителност са дребни и неуместни и ще побират от порядъка на 200 книги. Забранява се продажбата на книги в кашони, което по принцип е вярно и това трябваше да се извърши преди доста години. Новите павилиони също се чака да са с по-висок наем и се плануват не повече от 15 на брой, което за нас, непрекъснатите търговци на книги, които с това се занимаваме от много години е прекомерно незадоволително. При този голям площад има пространство за не по-малко от 25 павилиона “, добави търговецът на книги.

Според Любо Стойков няма по-подходящо място за тази активност от пл. „ Славейков “ и по тази причина не търси опция. Той се надява след края на ремонта още веднъж да се върне на площада. Търговецът добави, че главната им конкуренция са електронните книги, само че все пак се изкарват задоволително пари, с цел да си покрива потребностите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР