От 1 май 2019 г. начело застава Теодора Петкова, а

...
От 1 май 2019 г. начело застава Теодора Петкова, а
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян се оттегля от управлението на УниКредит Булбанк

От 1 май 2019 година отпред застава Теодора Петкова, а Хампарцумян ще поеме надзорни функционалности в банката

Надзорният съвет на УниКредит Булбанк утвърди Теодора Петкова да поеме позициите на ръководител на Управителния съвет и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк. Промяната ще влезе в силa на 1 май 2019 година след приемане на нужните регулаторни утвърждения от Българска народна банка, оповестиха от кредитната институция.

Теодора Петкова ще замести Левон Хампарцумян, който ще остане на тези позиции до края на април 2019 година, когато изтича неговият мандат след 18 сполучливи години отпред на най-голямата банка в България. През идващите няколко месеца той ще работи с определения правоприемник за равномерен преход към новото ръководство. Левон Хампарцумян остава зает с банката и ще поеме надзорни функционалности.

" Левон Хампарцумян е потвърден визионер в българския банков бранш. За мен и за УниКредит е чест, че работим дружно ", разяснява Карло Вивалди, шеф на УниКредит за Централна и Източна Европа. " Той е най-дългогодишният водач на банка от групата, което демонстрира високата оценка за неговата работа. Под негово управление УниКредит Булбанк е пазарен водач към този момент съвсем две десетилетия и деен участник в икономическото развиване на България. С наближаването на края на мандата му, УниКредит Булбанк е чудесно позиционирана да продължи да се развива, да влага в своите хора и в нови технологии и да дава на клиентите най-съвременното банкиране ", споделя Карло Вивалди и прибавя: " Радвам се, че индивидът, който ще поеме позицията основен изпълнителен шеф, е определен от сегашния екип на УниКредит. Това демонстрира готовността ни да развиваме сътрудниците и удостоверява нашия ангажимент към равнопоставеността на половете и многообразието. Теодора има нужните лидерски качества да продължи триумфа на УниКредит Булбанк и я приветстваме топло в новата й роля ".

" Основната ни цел през всичките тези години е била непрестанно да се подобряваме, да бъдем мощен, постоянен, предвидим и виновен сътрудник на над един милион жители, семейства, дребния бизнес, огромните акции и локалните общности ", разяснява Левон Хампарцумян, ръководител на УС и основен изпълнителен шеф на УниКредит Булбанк.

Теодора Петкова е член на УС и основен риск шеф на УниКредит Булбанк. Тя е ръководител на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Тя стартира кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 година и става старши управител на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 година От 2009 до 2015 година Теодора е шеф на ръководство " Кредитен риск ", а от септември 2015 година е шеф на Международния център в " Корпоративно, капиталово и частно банкиране ". Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има дълголетен опит като член на Борда на шефовете на УниКредит Факторинг. Тя е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

Към средата на 2018 година със своите над един милион клиенти УниКредит Булбанк е преди всичко на българския пазар по активи (близо 20 милиарда лева), депозити (над 15 милиарда лева), заеми (близо 12 млрд.лв).
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР