От 1 март всички заведения с минимум 2 звезди задължително

...
От 1 март всички заведения с минимум 2 звезди задължително
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: ПОС терминалите няма да помогнат срещу укриването на данъци

От 1 март всички заведения с най-малко 2 звезди наложително би трябвало да имат ПОС терминал. Държавата вкара тази мярка с концепцията да не бъдат укривани налози.

" Това, че страната ще бори укриването на налози с ПОС терминал, няма нищо общо едното с другото. ПОС терминалът само и единствено е фиктивен да е в интерес на клиентите. Той няма безусловно никаква друга функционалност ", съобщи ръководителят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в предаването " Директно " по Bulgaria ON AIR.

По негови думи това не води до изсветляване на бизнеса.

" Ние се опитахме да разбираем на Министерството на финансите, само че там няма чуваемост. Това е само в услуга на клиентите ", разясни Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

По негови думи точно тези заведения с повече от две звезди се намират в хотели или са част от хотелски комплекси.

Председателят на Българската асоциация на заведенията разяснява и случаите, в които някои заведения не издават касов бон, а връчват на клиентите си записка с написана сума на нея.

" Както във всеки бизнес, по този начин и в нашия има неточни хора, против които ние се борим. Това не е единствено този касов бон. Щом той не издава касов бон, значи той не назначава персонала на това, което той работи, а на по-малко часове. Щом той не издава касов бон, значи, че той не заплаща Данък добавена стойност и не заплаща налози. Той може да продава доста по-евтино от нас и това е нелоялна конкуренция ", акцентира Алибегов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР