От 1 март всички пациенти, които са преминали през COVID-19

...
От 1 март всички пациенти, които са преминали през COVID-19
Коментари Харесай

Рехабилитационна програма за преболедували COVID-19 в „Пирогов”

От 1 март всички пациенти, които са минали през COVID-19 могат да продължат възобновяване си в стратегия, която Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” разкрива особено за тях. „ Възстановителна рехабилитационна стратегия и подкрепяне на оздравителния развой при пациенти с неврологични и дихателни проблеми, преболедували COVID-19 ” има за цел да помогне на всички, преборили заболяването, да се върнат към естествения си темп на живот.

В програмата се включва и Медицинският център към УМБАЛСМ „ Пирогов ” , който ще съветва пациентите с неврологични затруднения след COVID-19. Неврологът лекар Добромир Илиев ще приема записалите се в сряда и четвъртък сред 14:00 и 16:00 часа.

В Лечебния център към Отделението по физикална и рехабилитационна медицина към Пирогов сред 08:00 и 18:00 часа пациентите ще минават през дихателни извършения и техники за възобновяване на белодробната функционалност, одобрени от Световната здравна организация (СЗО). За да се включите в програмата, е належащо да разполагате с ваучър за експерт (за невролог или за физиотерапия) и да се запишете на телефон 02/ 915 43 34 (всеки ден сред 11:00-13:00 часа) „ Месеци наред, след преболедуване на COVID-19, пациентите се оплакват от отмалялост, зной и болки в тялото. Нашата цел е да бъдем от изгода навръх тези хора, с цел да могат допустимо най-бързо да се върнат към естествения си метод на живот.

Нашите експерти ще се погрижат час по скоро те да си върнат силите и увереността ”, споделя доцент Красимира Казалъкова, шеф на Отделението по физикална и рехабилитационна медицина в УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ”. От 1 март линията за записване на часове е на ваше разположение всеки ден сред 11:00-13:00 часа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР