От 1 март, между 6:00 ч. и 23:00 ч., се

...
От 1 март, между 6:00 ч. и 23:00 ч., се
Коментари Харесай

Със заповед на министъра: От 1 март отварят заведенията, казината и частните школи |

От 1 март, сред 6:00 ч. и 23:00 ч., се позволяват визитите в заведения за хранене. Изискванията към обектите, които ще отворят на 1 март, са да употребяват не повече от 50% от потенциала си, при настаняване на не повече от 6 души на маса и носене на защитна маска за лице от личния състав.

Това подрежда министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов със своя заповед.

Пиано питейните заведения, вариетета и нощните питейни заведения ще отворят от 1 април. 

От 1 март, в часовия диапазон сред 6:00 ч. и 23:00 ч., работата си могат да възобновят и игралните зали и казината - при потребление на не повече от 50% от потенциала си и носене на защитна маска за лице от личния състав и посетителите.

От 1 март се позволява провеждането на групови туристически пътувания с проведен превоз в страната, а от 1 април - и в чужбина.

Разрешават се и ревютата при основаване на организация за еднопосочно придвижване и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. сред посетителите.

От 1 март се разрешава провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица. Изискването е за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и стерилизация.

Отпада възбраната да бъдат провеждани в присъствена среда групови и извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда занимания.

От 1 март се позволява провеждането на присъствени образователни занятия в учебните заведения за възпитаници със сензорни увреждания. Занятията би трябвало да се организират в сходство с направените от министерствата на образованието и науката и на опазването на здравето Насоки за работа на системата на учебното и предучилищното обучение в изискванията на COVID-19. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР