От 1 март границата между Беларус и Литва ще може

...
От 1 март границата между Беларус и Литва ще може
Коментари Харесай

Литва затвори два пункта на границата си с Беларус и спря преминаването на пешеходци и велосипедисти

От 1 март границата сред Беларус и Литва ще може да се минава единствено през два контролно-пропускателни пункта, до момента в който прекосяването на пешеходци и велосипедисти ще бъде изцяло спряно, заяви Държавният митнически комитет на Беларус.

„ От 00:00 часа на 1 март 2024 година Република Литва стопира едностранно придвижването на лица и транспортни средства през Граничен контролно-пропусквателен пункт Райгардас и Лаворишкес, в съседство с беларуските Граничен контролно-пропусквателен пункт Привалка и Котловка) “, се споделя в известието.

Други два пропускателни пунка остават отворени за транспортни средства, само че „ по решение на литовската страна придвижването на пешеходци и велосипедисти ще бъде спряно.  " В тази връзка беларуската митница неотложно п едприе ограничения за увеличение на броя на чиновниците, работещи на отворени контролно-пропускателни пунктове. Освен това, с цел да се понижи времето на митническите интервенции, техническите средства за митнически надзор от затворени контролно-пропускателни пунктове ще бъдат пренасочени към тези контролно-пропускателни пунктове, ”, споделиха от митническата работа на Беларус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР