От 1 февруари отмениха грипната епидемия на територията на област

...
От 1 февруари отмениха грипната епидемия на територията на област
Коментари Харесай

Отмениха грипната епидемия в Бургас

От 1 февруари анулираха грипната зараза на територията на област Бургас с решение на Областният щаб за битка с грип и остри респираторни болести , оповестиха от община Бургас.

Щабът е при регионалния шеф на област Бургас Вълчо Чолаков, осведомиха от общината. По данни на Регионална здравна ревизия (РЗИ) има забележителен спад в равнищата на заболелите и наклонност за нормализиране на ситуацията .

За интервал от четири дни ( 28 януари - 31 януари 2019 ) е записана заболеваемост при 225 случая от следеното население. Очаква се до дни равнищата на заболеваемост да паднат под предепидемичните стойности.

За съпоставяне, през първите четири дни на миналата седмица (21.01-24.01.2019) случаите бяха 370 . Това наложи удължение на грипната зараза .

Процентът на отсъстващите възпитаници е от 8% до 19 % за другите общини .

За област Бургас процентът отсъстващи е 11 % - на половина по отношение на стойностите при започване на епидемията.

Въпреки анулацията на грипната почивка, в болничните заведения където се лекуват хора с затруднения може да има ограничавания.

От СБАЛ по пневмо-фтизиатрични болести (Белодробната болница) с вътрешна Заповед ще продължат ограничението на свиждания до цялостно нормализиране на ситуацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР