От 1 февруари кръвните проби в лабораториятa на ВМА работят

...
От 1 февруари кръвните проби в лабораториятa на ВМА работят
Коментари Харесай

Паста за зъби води до фалшиво положителен тест за наркотици

От 1 февруари кръвните проби в лабораториятa на ВМА работят на 24-часов режим. Очакванията са, че по този начин водачите ще получават книжките си при негативни резултати два пъти по-бързо. Чакащите сега са 980. А за цялата 2023 година са направени общо 1853 от пробите на водачи.

Оказва се, с изключение на към този момент познатите медикаменти, чиито банкет, води до подправено позитивен тест за опиати, това може да се случи и след приложимост на паста за зъби.

Във ВМА предпочитано се изследват пробите за амфетамин и бензодиазепини, защото при тях е максимален процентът на подправено позитивни резултати.

Според химици, използването на капки за нос, обезболяващи или паста за зъби може да покаже позитивен резултат поради несъмнено вещество.

И до момента в който казусът с неточността на тестванията продължава, то обработката на кръвните проби в лабораторията на ВМА от този месец работи на 24-часов режим. Според специалисти, по този начин чакането ще се понижи на половина, а и работа и на полицията ще се улесни, в случай че всички лаборатории в страната преминат на 24-часов режим.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР