От 1 февруари Дания става първата страна от Европейския съюз,

...
От 1 февруари Дания става първата страна от Европейския съюз,
Коментари Харесай

Дания премахна всички ограничения срещу Ковид-19 


От 1 февруари Дания става първата страна от Европейския съюз, която отстранява всичките си ограничавания против COVID-19, разчитайки на високия си % имунизирано население, с цел да се оправи с по-лекия и нов вид Омикрон. Повече от 80% от популацията в Дания е изцяло имунизирано, а над 60% от жителите са с сложена бустерна доза.

Нощните клубове още веднъж отварят порти от 1 февруари, когато завършват и рестриктивните мерки за броя на хората, позволен за събирания на закрито. Страната към този момент няма да употребява Коронавирус документ като пропуск за всеобщи събития, а потреблението на маска на многолюдни места или като пропуск до избрани заведения към този момент не е наложително – с изключение на за старешки домове и лечебни заведения. Премахването на ограниченията идва в миг, в който Дания записва към 40 до 50 хиляди нови случая на инфектирани с ковид дневно – близо % от популацията от 5,8 млн. души на страната.

„ Не дръзвам да кажа, че това е дефинитивно довиждане на рестриктивните мерки. Не знаем какво ще стане с есента. Дали ще има нов вид ”, сподели министър председателят Мете Фредериксен пред датското радио.
Остават единствено няколко ограничавания по границите на страната за неимунизирани пасажери, идващи от страни отвън Шенген, оповестява frognews.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР