От 1 до 8 април, в Пукет, Тайланд се провежда

...
От 1 до 8 април, в Пукет, Тайланд се провежда
Коментари Харесай

Русенски деца участват на престижна математическа олимпиада в Тайланд

От 1 до 8 април, в Пукет, Тайланд се организира Международна математическа олимпиада ТИМО. В конкуренцията вземат участие 1700 възпитаници от 21 страни. След показани отлични резултати на предварителните кръгове в България, второкласниците Георгия Иванова от ОУ „ Отец Паисий “ и Николай Радев от ОУ „ Любен Каравелов “ в Русе, се класираха измежду осемте най-хубави в страната и отпътуваха за влиятелното съревнование.
Георгия Иванова е притежател на бронзов орден на есенния кръг на шестия Международен шампионат „ Математика без граници “. Показателна е нейната обич към книгите, с която се подрежда на второ място в класацията на Република България „ Любен Каравелов “ „ Читател на годината 2018 “ в категорията „ деца в учебна възраст “.
Николай Радев е притежател на два златни медала от интернационалните математическите олимпиади в Хонконг и Пукет. Има още три сребърни медала и един бронзов от разнообразни интернационалните математически шампионати. Николай се занимава интензивно и с поп и джаз пеене и има голям брой награди от национални и интернационалните състезания. Той удостоверява максимата „ здрав дух в крепко тяло “ с първо място и в два футболни шампионата през 2018 година
Фондация „ Русе – град на свободния дух “ финансира присъединяване на децата в математическата олимпиада.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР