От 1 до 30 април децата в София ще могат

...
От 1 до 30 април децата в София ще могат
Коментари Харесай

В София започва състезание по четене за деца

От 1 до 30 април децата в София ще могат да премерят сили в първото по рода си софийско онлайн съревнование по четене с схващане. То е за деца от 1 до 7. клас и ще се състои в просветителната платформа „ Книговище “. За присъединяване е належащо само децата да живеят в София, да се записват в играта и да имат доста хъс! А месецът на надпреварата по никакъв начин не е инцидентен – през април честваме два интернационалните празника, свързани с четенето – Международния ден на детската книга на 2 април и Световния ден на книгата и авторското право на 23 април.

Надпреварата в „ Книговище “ ще е в обичан на децата формат – онлайн игра, в която печелят точки, жълтици и виртуални награди и последователно покоряват читателски равнища. Децата ще покажат уменията си за четене с схващане, като четат и по-късно дават отговор онлайн на въпросите по прочетеното в „ Книговище “. „ Книговище “ съдържа над 3 000 въпросника игри по детски приказки, енциклопедии, романи, читанки, както и по първите български вести за деца на медията „ “. През 2019/2020 година точно в платформата се организира и първото Национално съревнование по четене под егидата на МОН. Софийското съревнование е под егидата на Столична община (СО) и е част от акцията „ София чете “, която „ Книговище “ реализира със Следствен отдел към окръжна прокуратура.

По време на надпреварата децата ще могат да играят в комфортно за тях време в клас или у дома, на компютър, таблет или мобилен телефон в приложението на „ Книговище “ за Android. В края на надпреварата ще бъдат отличени 7 класа и 7 деца – по 1 от всяка възрастова категория. Резултатите на всяко дете ще се образуват както от броя извоювани точки, по този начин и от % правилни отговори на въпросите по детска литература и детски вести. Децата ще могат да печелят преднина и със основаването на въпросници за онлайн платформата. Повече.

Победителите ще получат безвъзмезден едногодишен абонамент за „ Книговище “ за образователната 2022/2023 година и грамоти с надпис „ Победител в Столичното съревнование по четене с схващане 2022 година “
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР