От 1 до 10 януари 2021 г. НАП ще извършват

...
От 1 до 10 януари 2021 г. НАП ще извършват
Коментари Харесай

НАП с промени при работата с граждани заради годишното приключване |

От 1 до 10 януари 2021 година Национална агенция за приходите ще правят действия, свързани с годишно привършване за 2020 година и превключване работата на осведомителните системи за 2021 година Това постанова промени в работата ѝ с физически лица, предизвестяват оттова.

В 10 сутринта на следващия ден, 31 декември, ще бъде прекъсната опцията за заплащане през виртуален ПОС на Национална агенция за приходите, а на физическите терминали в организацията ще могат да се вършат заплащания с дебитни и кредитни карти до 12 ч.

Плащанията на здравни вноски за възобновяване на здравноосигурителни права от 1-и до 10 януари ще могат да се правят единствено по банков път посредством комерсиалните банки. Здравният статус, който Национална агенция за приходите ще разгласява на 1 януари 2021 година, ще бъде настоящ с данни към 31 декември 2020 година като се изключи заплащанията от комерсиалните банки, които ще бъдат настоящи към 30.12.2020 г. Здравният статус няма да се актуализира в интервала от 1 до 10 януари. Ако в този интервал се заплати през комерсиална банка, то възобновяване на здравни права става в офис на Национална агенция за приходите. Следващата актуализация на здравния статус ще бъде на 11 януари и тя ще включва всички данни към 10 януари 2021 година

Физическите лица подават годишна данъчна декларация по електронен път или на партия с началото на акцията от 11 януари.

Подаване на заявления за облагане с корпоративни налози посредством електронната услуга ще стартира на 1 март. Промяната в началната дата е поради промени в законодателството.

Електронната услуга за подаване на уведомления за трудови контракти ще бъде налична в интервала от 5 до 10 януари, само че резултатите от обработката на подадените данни ще бъдат изпращани от Национална агенция за приходите поетапно след 11 януари. Справочната информация в този интервал ще е настояща към 4 януари 2021 година, за което е известена Главна ревизия по труда.

Регистрирани по ЗДДС ще могат да подават справки-декларации и VIES-декларации по ЗДДС посредством е-услугата на Национална агенция за приходите от 1 януари, като информацията ще се отрази в справката за отговорностите и заплащанията след 11.01.2021 година

Подаването на Декларация пример 7 в интервала от 1 – 10 януари 2021 година ще може да става посредством електронната услуга с личен идентификационен код или КЕП, както и на място в офисите на Национална агенция за приходите, само че подадените данни ще се отразят в системата след 11 януари 2021 година

Удостоверяването на непрекъснати здравно-осигурителни права в интервала от 1 до 11 януари ще става в офиса на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес с книжен документ.

В интервала от 1 до 10 януари 2021 година информацията за отговорностите и заплащанията, визуализирана посредством е-услугите на Национална агенция за приходите ще бъде настояща към 31.12.2020 година На 11.01.2021 година, след привършване на дейностите по годишното привършване, данните ще бъдат обновени.

В интервала от 1 до 10 януари 2021 година физическите и юридическите лица ще имат достъп до всички електронни услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите, със следните изключения:

- за посочения интервал няма да действа електронната услуга за подаване за заявки за регистрация и дерегистрация по ЗДДС. Тези документи ще се подават на книжен притежател в офиса на Национална агенция за приходите по регистрация;

- от 1 до 10 януари 2021 година включително няма да действа електронната услуга за подаване на искане за издаване на документ;

- за интервала от 1 до 10 януари 2021 година няма да действа електронната услуга за потвърждаване на публикуван личен идентификационен код (ПИК).

Допълнителна информация може да се получи на уеб страницата на приходната организация: https://nra.bg/ или на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700 /на цена, съгласно цената на съответния оператор/.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР