От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще

...
От 1 декември в рамките на 6 месеца българите ще
Коментари Харесай

Захариева: Безвизовото пътуване до Канада не позволява работа там


От 1 декември в границите на 6 месеца българите ще могат да пътуват и да престояват в Канада без визи. Това удостовери пред Българска национална телевизия министърът на външните работи Екатерина Захариева. Тя посочи, че безвизовото пътешестване не разрешава работа там, а е уместно за къси бизнес пътувания, туризъм, визити при близки, познати и родственици. Пътуващите със аероплан би трябвало да се записват еднократно на уеб страницата на канадското външно министерство. Когато се пътува по суша или по море, няма потребност от тази регистрация.

„ Ако жителите пътуват със аероплан, ще би трябвало да се записват на уеб страницата на канадското министерство на външните работи. Регистрацията важи за 5 години, таксата е 7 канадски $. Това е еднократна регистрация и няма потребност да се прави преди всяко пътешестване. Ще важи в границите на 5 години.

Ако българските жители желаят да работят в Канада, би трябвало да получат позволение по напълно различен ред. Пред канадското министерство на труда и обществената политика има изследване ”, добави Захариева.

Относно рухването на визите със Съединени американски щати, Захариева съобщи, че не престават дипломатическите старания в тази посока. Тя изрази вяра, че в границите на три години това ще се случи. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР