От 1 декември отпада изискването туристите от 14 държави от

...
От 1 декември отпада изискването туристите от 14 държави от
Коментари Харесай

От 1 декември отпада изискването туристите от 14 държави от ЕС да влизат в България освен със зелен сертификат и с отрицателен PСR тест

От 1 декември отпада условието туристите от 14 страни от Европейски Съюз в тъмночервената зона /с над 1000 инфектирани на 100 000 души/ да влизат в България с изключение на със зелен документ, и с негативен PСR тест. Това заяви в Пловдив служебният министър на туризма Стела Балтова, като посочи, че здравният министър ще разгласи това публично.

Стела Балтова съобщи, че чака здрав и мощен зимен туристически сезон.
През последните два месеца са извършени редица срещи с туроператори от Англия, Полша, Чехия и записвания има.

"Така че можем да чакаме един сезон, който да е здрав и сполучлив, с цел да може туристическият бранш да почувства задоволство от направеното до момента ", сподели министърът.

Официалното разкриване на сезона е на 18 декември в Банско. И в трите зимни курорта у нас са подготвени първо със своята висока категория на настанителната база, основани са условия, които подсигуряват на туристите първо, че ще се усещат удобно и уютно и второ, че няма да се заразят. Надяваме се сезонът да бъде добър и провокационен, защото предходната година да вземем за пример чехите откриха България като зимна туристическа дестинация и се надяваме тази година част от тях да се върнат още веднъж, уточни министър Балтова.

"Миналата година България бе единствената дестинация в Европа, която не затвори зимните си курорти. Тази година конкуренцията ще бъде огромна, защото Франция, Италия и Австрия оповестиха още през септември, че тази зима ще работят. За да успеем и да продължим да работим, би трябвало да се имунизираме ", сподели Стела Балтова.

Правителството желае да види бизнес, който работи т.е. да бъдат основани условия за това. Считам, че бизнесът и страната редом поставиха доста съществени старания в това число и вложения, с цел да може да се възвърне жизнеспособността на туристическия бранш, като това го доказахме през миналия летен сезон, където постигнахме над 70 % от броя на туристите спрямо 2019 година, уточни министърът.

Стела Балтова означи, че страната би трябвало да продължи да работи във връзка с развиването на продукта, във връзка с маркетирането на дестинацията България, по повод качеството на туристическия артикул и несъмнено въвеждането на нововъведения, с цел да не изоставаме. И уточни Пловдив като неповторим образец в това отношение. Тук се следи както цифровизация на туристически артикули, по този начин и развиване и внедряване на нововъведения в развиването на туризма.

В Пловдив служебният министър на туризма откри 13-то издание на фестивала "Дефиле на младото вино ", който се организира в Стария град. Тази година в събитието вземат участие 41 винарски мазета, 15 са производители на храни и артикули и три съпътстващи участника.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР