От 1 декември 2022 г. Българският Червен кръст започна да

...
От 1 декември 2022 г. Българският Червен кръст започна да
Коментари Харесай

Програма ‘’Топъл обяд’’ на БЧК ще осигури безплатна храна на 1 642 нуждаещи се деца от цялата страна в студените зимни месеци

От 1 декември 2022 година Българският Червен кръст стартира да обезпечава всеки образователен ден топъл обяд за 1 642 възпитаници в 21 области в страната. Безплатна храна в учебно заведение получават деца в неравностойно състояние – сираци, полусираци, деца от многодетни фамилии или с трайно безработни родители. Програмата обгръща студените зимни месеци и ще продължи до началото на месец април 2023 година

Инициативата на БЧК способства за естественото физическо развиване на подрастващите, понижава заболеваемостта измежду тях, произлизаща от нередовно и непълноценно хранене. Те се нуждаят от храна, грижа и внимание през цялата образователна година. В доста случаи топлият обяд се оказва водеща причина огромна част от децата интензивно да се включат в образователния развой.

Българският Червен кръст осъществя за 19-та поредна година програмата „ Топъл обяд ”. Тя се финансира от Партньорска мрежа за щедрост на БЧК. Благодарение на средствата, предоставени от корпоративни сътрудници и самостоятелни донори, са набрани над 3 000 000 лева, с които са обезпечени към 2 000 000 безвъзмездни обяда за повече от 22 000 нуждаещи се деца от цялата страна.

Значим финансов принос за реализация на програмата имат някои от огромните вериги хранителни магазини и заведения за хранене за публично хранене, както и други дългогодишни сътрудници на Българския Червен кръст, с които организацията осъществя сполучливи благотворителни акции.

Част от средствата за „ Топъл обяд “ са постъпили и от самостоятелни дарения през уеб страницата на организацията www.redcross.bg, както и от еднократни или регулярни дарения на къс номер 1255, възложен от трите мобилни оператора.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР