От 1 август влизат в сила изменения и допълнения в

...
От 1 август влизат в сила изменения и допълнения в
Коментари Харесай

От 1 август въвеждат нови обезщетения за бащи и осиновители на деца до 8 години

От 1 август влизат в действие промени и допълнения в Кодекса на труда и Кодекса за обществено обезпечаване, с които се въвежд а право на отпуск и парично обезщетение на бащите / осиновителите на деца до осемгодишна възраст. Това оповестиха от пресцентъра на Националния застрахователен институт (НОИ).

Правото на отпуск и обезщетение на бащите/осиновителите на деца до осемгодишна възраст е за интервал от два месеца, в случай че те не са употребили отпуските при раждане на дете (след шестмесечна възраст на детето), развъждане на дете до двегодишна възраст и при осиновяване на дете до петгодишна възраст, на които имат право със единодушието на майката, както и тези при гибел или тежко заболяване на майката. Когато бащата/осиновителят е употребил някои от тези отпуски за интервал по-малък от два месеца, той има право на отпуск за разликата сред два месеца и употребения отпуск, показват от Национален осигурителен институт. 

До 14 септември в това число в Национален осигурителен институт ще се одобряват данни от старите мостри на удостоверенията за погашение на парични компенсации . В интервала от 15-и до 18 септември ще бъде прекратено приемането на данни от удостоверения, заради актуализирането на програмните артикули и системи, обслужващи приемането и валидирането на данни за погашение на паричните компенсации.

След 18 септември ще се одобряват единствено данни от новите удостоверения. 

Изискванията към структурата, формата, употребяваните списъки и контрола на подаваните данни по тези удостоверения са оповестени на уеб страницата на Национален осигурителен институт в рубриката „ “/„ За разработчици на програмен продукт “/„ Електронен продан на данни за погашение на парични компенсации от ДОО “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР