От 1 август в Дания влезе в сила забраната за

...
От 1 август в Дания влезе в сила забраната за
Коментари Харесай

Протести срещу забраната на бурките в Дания

От 1 август в Дания влезе в действие възбраната за носене на дрехи, които покриват лицето на публични места. Това визира ислямските бурки и никаби, само че също и скиорските маски. Властите твърдят, че мярката не е ориентирана против дадена вяра, само че тя беше посрещната с неодобрение.

Религиозни общности се оповестиха срещу сходно ограничаване. Много дами оповестиха, че ще продължат да излиза на улицата забулени в символ на митинг.

Правосъдният министър Сьорен Поулсен преди съобщи, че датската полиция няма да отстранява принудително покривала от дамите.

"Не желая служители на реда да смъкват елементи от облеклото на хората - бурки или други. Това няма да се случи ", посочи Поулсен, като добави: "Ако живеят наоколо, те ще бъдат помолени да се приберат у дома. "

Друга опция е дамите е да бъдат придружавани до полицейски сектор, където ще бъдат прибирани от член на фамилията, добави той.

В края на май болшинството в Народното събрание на Дания гласоподава в интерес на възбраната на някои типове покривала на лицето и главата на обществени места, дейно забранявайки ислямската бурка и никаба. Либералната, Консервативната и Народната партия гласоподаваха в интерес на законопроекта, както и опозиционните социалдемократи като се изключи един народен представител.

Нарушенията на новия закон против бурките ще се санкционират с 134 евро санкция за първо нарушаване и до 10 пъти повече за нарушение на закона за четвърти път или повече.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР