От 1 август у нас няма да бъдат допускани граждани

...
От 1 август у нас няма да бъдат допускани граждани
Коментари Харесай

За България влиза в сила решение свързано с Шенгенската информационна система

От 1 август у нас няма да бъдат допускани жители на трети страни, за които има отвод за влизане и престояване

От 1 август 2018 година България ще отхвърля влизане/пребиваване на своя територия на жители на трети страни, за които има въведен сигнал в Шенгенската осведомителна система с мярка " отвод за влизане/пребиваване ”. Това се основава на решение, признато от Съвета на Европейски Съюз, по отношение на използването на оставащите разпореждания от Шенгенското законодателство за България и Румъния.

Отказът за допускане на българска територия ще бъде прилаган при положение, когато жител на трета страна, за който една или повече страни членки на Европейски Съюз са въвели в ШИС възбрана за неговото влизане/пребиваване в шенгенското пространство, се яви на българско Граничен контролно-пропусквателен пункт.

Граждани на трети страни, които се намират навътре в страната без съответно позволение за престояване, за които се откри, че имат натрапен " отвод за влизане ”, ще бъдат извеждани от националната ни територия от способените български управляващи.

ШИС е най-широкомащабната осведомителна система в Европа, с най-вече крайни консуматори и се явява най-ефективната обезщетителна мярка в пространството на свободно придвижване на лица. България, като страна членка на Европейски Съюз и ШИС, ще има задължението да вкарва своите национални забрани под формата на сигнали по член 24 от Регламента за ШИС II, както и да извършва възбраните, наложени от останалите 29 страни членки. Това e едно от фундаменталните постижения на Шенгенското законодателство, което подсигурява сигурността на общата територия посредством взаимно признание и осъществяване на възбраните за влизане, издадени от страните членки.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР