От 1 август отпадна нулевата ставка за ДДС върху горивата

...
От 1 август отпадна нулевата ставка за ДДС върху горивата
Коментари Харесай

Цените на горивата във Варна тръгват нагоре

От 1 август отпадна нулевата ставка за Данък добавена стойност върху горивата и цените им незабавно потеглиха нагоре. За последния месец най-масовият бензин е поскъпнал с 3 % като единствено за последните дни нарастването е с 2,3 на 100. Средната цена на литър за А95 сега е 2,57 лева, като на избрани бензиностанции доближава 2,69 лева за литър, оповестява БНР.

При пропан-бутана повишаването е с 6 %, като цената към този момент доближава един лев. С 4 на 100 пораства и цената на дизела. Поскъпването при тези горива е с най-малко 12 стотинки за литър, като тук-там, като Шумен, цената на пропан-бутана е скочила с 20 стотинки единствено през вчерашния ден.

Справка в профилирания уебсайт fuelo.net демонстрира, че във Варна през днешния ден междинната цена на бензин А95 е 2,64 лв. за литър. Цената дизела е 2,56, а на пропан-бутана – 99 стотинки. В последните дни на месец юли цените са били по-ниски с няколко стотинки.

Според специалисти, наклонността за по-високи цени ще се задържи най-малко до края на годината. Причината е в повишаването на горивата на интернационалните пазари и по-голямото вътрешно ползване,
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР