От 1 август 2023 г. се увеличава размерът на задължителната

...
От 1 август 2023 г. се увеличава размерът на задължителната
Коментари Харесай

НАП припомня: От 1 август се увеличава размера на задължителната здравна вноска


От 1 август 2023 година се усилва размерът на наложителната здравна вноска до най-малко 31,20 лв., напомнят от Националната организация за приходите.

Новият размер на наложителната здравноосигурителна вноска е изключително значим за хората, които я внасят сами -  да вземем за пример трайно безработни, които не получават обезщетение за безработица и не се обезпечават от страната или зрелостници, които към момента не са почнали работа или обучение в постоянна форма във висше образователно заведение.

От Национална агенция за приходите напомнят, че от първия ден на август тази година е повишен минималният месечен размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се лица, като той към този момент е 780 лева Съгласно Закона за здравното обезпечаване, неосигурените на друго съображение се обезпечават върху приход не по-малък от половината от минималния размер на осигурителния приход за самоосигуряващите се лица. Така здравноосигурителната вноска за тях се пресмята в размер на 8% върху месечен застрахователен приход не по-малко от 390 лева и не повече от 3400 лева месечно.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР