От 1 април ще започне да функционира платформата EURES, която

...
От 1 април ще започне да функционира платформата EURES, която
Коментари Харесай

От 1 април ще връщат българите от чужбина с 1200 лв.

От 1 април ще стартира да действа платформата EURES, която ще е налична на уеб страницата на Агенцията по заетостта. Тя ще бъде основана по плана ”Национална EURES мрежа ” на Оперативна стратегия ”Развитие на човешките запаси ”.
Платформата ще дава опция на хора с висше обучение, които желаят да се осъществят професионално в България, да аплайват за спомагателни финансови пакети. Това заяви на кариерен конгрес във Виена заместник-министърът на общественото министерство Зорница Русинова.

На събитието бяха показани преимуществата на българския пазар на труда и още способи, които да върнат българите от чужбина в България.

Платформата в уеб страницата на Агенцията по заетостта ще дава елементарен достъп до информация за пазара на труда в България, обществените услуги, цените на недвижимите парцели. Всеки, който кандидатства за финансова поддръжка, ще може да избира сред друг тип услуги, а таванът на поддръжката може да доближи до 1200 лева Основното условие към претендентите е да стартират работа в България, а през последните 6 месеца да са живели в друга страна.

Посланикът на България в Австрия Иван Сираков показа, че 10% от българите, взели участие на последния кариерен конгрес през 2019 година, към този момент са почнали работа в България. Над 140 българи и водещи австрийски компании, които търсят фрагменти за своите представителства в България, интензивно участваха в кариерния конгрес. Сред тях са " Катро България “, EVN, Liebherr, " Монди Стамболийски ", " Райфайзен банк ".

Андрей Арнаудов също показа плана Bulgaria Wants You, който ще притегля българи да се върнат в родината посредством платформа с опциите за професионална реализация. Форумът бе проведен взаимно от Посолството на България в Австрия, Стопанската камара на Австрия, Министерството на труда и обществената политика и Агенцията по заетостта.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР