От 1 април ще проверяват дали общините са почистили замърсените

...
От 1 април ще проверяват дали общините са почистили замърсените
Коментари Харесай

До месец кметовете да изчистят мръсните точки, разпореди МОСВ

От 1 април ще ревизират дали общините са почистили нечистите с боклуци сектори в обитаемоте места и отвън тях инспектори от Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ). Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

Всички Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ), по места, организираха срещи с кметовете за използване на строги ограничения във връзка с осъществяване на отговорностите на локалната власт по Закона за ръководство на отпадъците . Регионална инспекция за опазване на околната среда пожелаха от кметовете на всички общини да показват проекти за деяние за справяне със нечисти с боклуци сектори в обитаемоте места и отвън тях.

Общинските кметове правят инспекции, съгласно предписанията на Регионална инспекция за опазване на околната среда, за сектори със замърсявания с боклуци, в това число и повсеместен обход на речните кревати в прилежащите урбанизирани територии.

Замърсените сектори, припознавани като " точки " за изхвърляне на боклуци, се локализират и показват от всички шефове на Областни пътни ръководства и от управляващите на общините и следва да показват в инспекциите краткосрочни, средносрочни и дълготрайни ограничения, в това число съответни действия за решение на проблемите с чистотата на обитаемоте места. До 31 март би трябвало да бъдат подхванати дейности за премахването на замърсяванията.

От 1 април Регионална инспекция за опазване на околната среда стартират инспекции за това , дали общините са подхванали дейности по организация и надзор на дейностите по формиране, събиране (включително разделно), предпазване, превозване, отнасяне на битови и строителни боклуци във всяко обитаемо място, както и дали са изпълнени предписанията към общините по всяка " точка " от авансово посочените от тях нечисти сектори. Ще се ревизира какви са резултатите от приложените ограничения за попречване на следващо замърсяване. Целта на този надзор е да не се позволява изхвърляне на боклуци на неразрешени за това места, образуването на сметища и повторното замърсяване на към този момент почистени терени.
 Заради 8 общински сметища за повторно Европейска комисия ще ни санкции
Заради 8 общински сметища за повторно Европейска комисия ще ни санкции

Министерство на околната среда и водите изиска от общините график и ще прави ежеседмични проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР