От 1 април Кипър се отваря официално за туристическите пазари

...
От 1 април Кипър се отваря официално за туристическите пазари
Коментари Харесай

Кипър се отваря за туристи от 65 държави

От 1 април Кипър се отваря публично за туристическите пазари на над 65 страни, като стартира да се ползва нов протокол, регулиращ влизанията в страната.

Според новата процедура идващите от тези посоки няма да би трябвало да се самоизолират след кацането си на острова, а ще показват един или два негативни PCR-теста според от категоризацията на страните, съобщи БНР.

От през днешния ден Кипър ползва европейската подредба на страните в „ зелена”, „ оранжева” и „ червена” група, която се базира на коронавирусната обстановка във всяка от тях.

В новия лист, в действие от през днешния ден, 15 трети страни, измежду които трите най-големи туристически пазара за Кипър - Англия, Русия и Израел, бяха преместени от „ сивата” в „ червената” група. Така за техните жители отпадат мощните ограничавания и те могат да влизат в Кипър, представяйки два негативни PCR теста - един преди полета и втори при идването им на острова.

Без проби от през днешния ден могат да пътуват до острова имунизираните жители на Израел, според постигнатото през февруари двустранно съглашение.

Кипър ще уведоми съветските управляващи, че е отворен за съветски туристи, заяви още заместник-министър Пердиос.

България също е в „ червената” група.

Очаква се доста увеличение на полетите от и до Кипър – от към 160 полета седмично през април до над 500 през юни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР