От 1 април България вече няма да е в ситуация

...
От 1 април България вече няма да е в ситуация
Коментари Харесай

Маските препоръчителни след 1 април

От 1 април България към този момент няма да е в обстановка на изключителна епидемиологична конюнктура. Решението е на Министерския съвет, образувано вследствие на едномесечни полемики. Отпадат въведените в страната противоепидемични ограничения.

От 1 април отпада условието за наложително носене на защитна маска за лице на публични места, спазването на физическа отдалеченост, рестриктивните мерки в броя на лицата, които могат да посещават по едно и също време обекти на закрито, рестриктивните мерки при посещаване на присъствено образование, възбраната за свиждания в лечебните заведения и заведенията за обществени услуги. От същата дата спират работа COVID-зоните.

За период до три месеца след анулация на епидемиологичната конюнктура остава опцията НЗОК да заплаща на изпълнителите на здравна и дентална помощ средства за работа при неподходящи условия, както и продължава действието на експертните решения на ТЕЛК и НЕЛК за установяване на трайно понижена работоспособност и степен на увреждане.

Според Главния държавен здравен контрольор Ангел Кунчев и след отпадане на изключителната конюнктура е мощно целесъобразно носенето на защитна маска за лице в градския превоз, лечебните заведения, както и когато има скупчване на доста хора навън.

От 1 април остава в действие условието за даване на цифров COVID сертификат на Европейски Съюз за имунизация, преболедуване или негативен резултат от PCR или антигенен тест или подобен документ на граничните пунктове.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР