От 1 април 40 лв. за всеки хотелиер, който приеме

...
От 1 април 40 лв. за всеки хотелиер, който приеме
Коментари Харесай

Христо Проданов: Министерство на туризма ще отговаря за местата, които са лицензирани за настаняване на бежанци

" От 1 април 40 лева за всеки хотелиер, който одобри емигрант. Разчетите ни са за 3 месеца, с цел да можем да помогнем на тези хора, които бягат от войната и имат потребност от помощ, такова е решението на Министерски съвет ", сподели в " Още от деня " Христо Проданов, министър на туризма.

Според основаната организация, за местата, които са регистрирани в Националния туристически указател, може да се кандидатства за приемане на тези средства. Хората, които са настанени в тези места, би трябвало да бъдат регистрирани в единната система за туристическа информация - това е система, която в действително време е обвързвана с рецепцията на хотела, с данъзните органи, Министерство на вътрешните работи и границите, тъй че да има надзор, посредством който страната да наблюдава, че тези лица в действителност са настанени.

" Идеята е всички тези, които имат потребност от краткотрайна протекция, да се записват като такива лица, да им бъдат издадени съответните документи, които удостоверяват личността им ", разясни Христо Проданов.

Основно Министерство на туризма ще дава отговор за местата, които са лицензирани за настаняване на бежанци, както и за погашение на тези средства.

Срокът за настаняване и помощ е планувано да е 3 месеца, уповавам се след тях тази потребност да е отпаднала, изрази вяра министърът на туризма. Средствата са от бюджета на Министерство на туризма. Ще може да се кандидатства за средства и по фонда " Европейска взаимност ", има призната инструкция и решение на Европейската комисия.

Какво още сподели Христо Проданов вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР