От 05 октомври 2020 г., дипломирани младежи с висше образование

...
От 05 октомври 2020 г., дипломирани младежи с висше образование
Коментари Харесай

Стартира прием на документи по програма „Старт на кариерата”

От 05 октомври 2020 година, дипломирани младежи с висше обучение могат да аплайват за общо 2 223 позиции за работа през 2021 година в централни ведомства и техните териториални поделения в страната.
Тази опция се осъществя от Агенцията по заетостта по одобрени от Министерството на труда и обществената политика критерии и процедура за кандидатстване по стратегия „ Старт на кариерата”. Чрез Програмата се дава опция на безработни младежи, приключили висшето си обучение, в границите на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и процедура по добитото обучение, с което да слагат началото на своето кариерно развиване.
За да вземат участие в стратегия „ Старт на кариерата”, претендентите би трябвало да са на възраст до 29 години, ненавършени до 30 октомври 2020 година в това число, и да имат висше обучение, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на съответното работно място. Изисква се също младежите да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по добитата компетентност от висшето обучение.
Около и над 150 позиции в разнообразни градове от страната оферират Министерство на вътрешните работи, Министерство на земеделието, храните и горите, Агенция за обществено подкрепяне, Агенция по заетостта, Националният застрахователен институт и други. С по над 50 работни места из цялата страна в Програмата като бъдещи работодатели на младите висшисти се включват и Министерство на образованието, Национална организация за приходите, Агенция „ Пътна инфраструктура”, Изпълнителна организация по риболовство и аквакултури, Дирекция за народен строителен надзор. Работни места по Програмата са декларирани и от Народното събрание на Република България, Омбудсмана на Република България, 17 министерства, 24 държавни, национални и изпълнителни организации, национални и държавни институти и комисии.
Желаещите младежи могат да подават своите документи за кандидатстване за работни места в цялата страна до 30 октомври 2020 година в това число, в бюрото по труда, в което са регистрирани като заети или безработни търсещи работа, или по електронен път посредством оповестения на уеб страницата на Агенцията по заетостта формуляр .
Препоръчваме на младежите преди кандидатстване да се срещнат с цялостния лист на оповестените работни места по процедурата, реда, изискванията и нужните документи за кандидатстване, които са оповестени на формалната интернет страница на Агенцията по заетостта в графа „ Програма „ Старт на кариерата” на следния адрес: /.
Същите документи могат да бъдат открити и на осведомителните табла във всички бюра по труда в страната, където претендентите ще получат и нужните съвещания и подпомагане за кандидатстване, присъединяване в изявление, поддръжка за териториална и/или професионална подвижност и други спомагателни услуги.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР