От 05,00 часа днес тръгва тол системата, припомни АПИ.Пътните превозни

...
От 05,00 часа днес тръгва тол системата, припомни АПИ.Пътните превозни
Коментари Харесай

Тръгва тол системата

От 05,00 часа през днешния ден потегля тол системата, напомни АПИ.

Пътните транспортни средства над 3,5 т към този момент ще заплащат тол такса за прилагане на 3115 км пътища.

Близо 17 000 км второкласни и третокласни пътища от към 20 000 км републиканска пътна мрежа ще са безвъзмездни за тежкотоварните коли.

От среднощ до 05,00 ч на 1 март се прави пренастройване на системите, само че това няма да попречва пътуването на тежкотоварните транспортни средства и те ще могат да се движат безпроблемно по секторите с тол.

Около 8:30 часа заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", ще бъдат на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ", с цел да ревизират действието на тол системата в първите часове след старта ѝ.

В 11 ч. двамата ще обобщят пред медиите резултатите.

Маршрутната карта може да се купи по канали, по които се продават и електронни винетки: от уеб страницата на Националното тол ръководство www.bgtoll.bg, от мобилното приложение BGTOLL, на гише на граничните пунктове, в регионалните пътни ръководства, от 500 терминала за самообслужване в цялата страна, както и в комерсиалната мрежа на сътрудниците на АПИ.

Валидността на маршрутната карта е 24 часа от определения миг за активиране.

В първите дни от старта на системата, контролът за платени тол такси ще се реализира на терен посредством 105-те мобилни екипа на Националното тол ръководство. Инспекторите ще оказват помощ на водачите като ги насочват към най-близкото място, от което да се снабдят с маршрутна карта - на пътя това са огромните бензиностанции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР