От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които

...
От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които
Коментари Харесай

10-дневна карантина за всички, които се връщат от Африка, отрицателен PCR тест няма да важи

От 00:00 часа на 13 март всички лица, на които е позволено влизането в страната и които идват от страни и територии в Африка, се слагат под наложителна карантина за период от 10 дни. Това подреди министърът на опазването на здравето със своя заповед, издадена през днешния ден, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

За тези лица не се позволява изключението за анулация на карантината при даване на негативен резултат от извършен до 72 часа преди влизането в България PCR тест.

Това значи, че много българи, които сега са на отмора в новата настояща туристическа дестинация - Занзибар, ще би трябвало да си останат у дома след завръщането си.

Според заповедта на проф. Костадин Ангелов въпросните хора би трябвало да бъдат сложени под карантина в дома си или в друго място за настаняване, в което посочат, че ще обитават, с наставление, издадено от шефа на съответната районна здравна ревизия или оправомощен от него заместник-директор.

Карантината ще се анулира при приключване на 10-дневния период и даване на негативен резултат от извършено на 10-ия ден от карантината проучване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19. Резултатът би трябвало да се показа на шефа на районната здравна ревизия, който е издал предписанието.

По смисъла на тази заповед страната (територията), от която лицето идва, е страната (територията) - начална точка на неговото тръгване, без значение от престой или престояване, обвързван с директното му прекосяване през други страни по време на напредването му, се споделя още в заповедта.

Пълния текст на документа, в която има детайлности и за други ограничавания, можете да прочетете.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР