От 00:00 часа днес автобусните превозвачи спряха обществения превоз на

...
От 00:00 часа днес автобусните превозвачи спряха обществения превоз на
Коментари Харесай

Автобусни и таксиметрови превозвачи протестират

От 00:00 часа през днешния ден автобусните превозвачи стопираха публичния транспорт на пасажери за 24 часа в символ на митинг. Недоволството им е против подкрепеното от депутатите президентско несъгласие над измененията в Наказателния кодекс. Протестиращите упорстват противозаконните транспорти да се инкриминират с наказване от 10г. затвор и лишаване на транспортното средство. Сред претекстовете за ветото беше посочено, че под глобите на закона може да попадне и т. нар " споделено пътешестване ".
Протестът е подсилен и от таксиметровия отрасъл, който също стопира работа през днешния ден.
Конкретно за митинга
“Ще преустановим транспортите по линии на Републиканска транспортна скица, по сред регионалните линии, по сред селищните линии. Градските транспорти ще бъдат прекратени в границите на два часа. Всички интернационалните линии също ще бъдат прекратени “, сподели Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.
В София митингът ще стартира с шествие на рейсове и таксиметрови коли от три лъча, които в 10 часа ще се съберат на пл. „ Александър Батенберг “. Очаква се повече от 100 рейса и 2 000 таксиметрови коли да блокират придвижването в центъра на столицата по обед, оповестява БНР.
Работа ще спрат и такситата. Те стопират мобилните си приложения в 8:30ч.  Кирил Ризов от Съюз „ Такси “ разяснява: “Остават да работят единствено тези, които са по контракт по ваучерната система, всичките останали сътрудници тръгваме от “Царица Йоана “ и “Панчо Владигеров “, от “Цариграско “, “7-ми километър “, и от “Ботевградско “, и от “Летоструй “ “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР