От 00:00 часа днес автобусните превозвачи прекратяват обществения превоз на

...
От 00:00 часа днес автобусните превозвачи прекратяват обществения превоз на
Коментари Харесай

Спират автобусните превози, блокират движението в центъра на София

От 00:00 часа през днешния ден автобусните превозвачи приключват публичния транспорт на пасажери за 24 часа в символ на митинг.

Недоволството им е против подкрепеното от депутатите президентско несъгласие над измененията в Наказателния кодекс, които инкриминират противозаконния транспорт.

Протестът е подсилен и от таксиметровия отрасъл, който също стопира работа през днешния ден.

Повече от 100 рейса и 2 000 таксиметрови коли ще блокират придвижването в центъра на София по обед на пл. „ Александър Батенберг “.

Превозвачите упорстват допълненията в Наказателния кодекс, които за нерегламентиран транспорт предвиждаха затвор до 10 години и лишаване на транспортното средство, да бъдат признати още веднъж.

Сред претекстовете за ветото е посочено, че под глобите на закона може да попадне и т. нар „ споделено пътешестване “.

От сектора обаче са безапелационни, че задачата е само инкриминирането на противозаконния транспорт на пасажери и битка със сивия бранш.

Затова превозвачите оповестиха протестни дейности с прекратяване на активността им за връщане на отхвърлените текстове.

“Ще преустановим транспортите по линии на Републиканска транспортна скица, по сред регионалните линии, по сред селищните линии. Градските транспорти ще бъдат прекратени в границите на два часа. Всички интернационалните линии също ще бъдат прекратени “, сподели Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

В София митингът ще стартира с шествие на рейсове и таксиметрови коли от три лъча, които в 10 часа ще се съберат на пл. „ Александър Батенберг “.

Работа ще спрат и такситата. Кирил Ризов от Съюз „ Такси “ разясни:

“Остават да работят единствено тези, които са по контракт по ваучерната система, всичките останали сътрудници тръгваме от “Царица Йоана “ и “Панчо Владигеров “, от “Цариграско “, “7-ми километър “, и от “Ботевградско “, и от “Летоструй “ “.

Източник: bnr.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР