Освобождават от длъжност председателя на УС на АПИ Иво Иванов

...
Освобождават от длъжност председателя на УС на АПИ Иво Иванов
Коментари Харесай

Поредна рокада в АПИ - Венцислав Ангелов е новият шеф на агенцията

Освобождават от служба ръководителя на УС на АПИ Иво Иванов от понеделник, 12 декември. Това се случва по преценка на министъра на районното развиване и благоустройството Иван Шишков, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

За ръководител на управителния съвет се назначава Венцислав Ангелов. Той е приключил Строителния колеж " Ангел Попов " във Велико Търново и е магистър–инженер от Русенския университет " Ангел Кънчев ".

Работил е над 10 години в Областното пътно ръководство във Велико Търново, като последните 4 от тях е бил шеф.

Министър Иван Шишков разяснява рокадата в Народното събрание:

" Това е мощно казано уволняване, тъй като човек когато уволнява някого, значи че е доста неудовлетворен от него. Истината е, че АПИ не работеше със скоростта, с която на мен ми се искаше. Не мога да кажа, че не се е справил, тъй като доста неща свършихме, само че и не мога да кажа, че се е справил с всичко, което аз бях сложил като задания. Не считайте, че той е уволнен, тъй като не се е справил въобще. За мен най-малко имаше от едно ободряване. Проблемите нито са от това управление на АПИ, нито от това управление на Министерство на регионалното развитие, те са от 2018-2020 година За страдание, с цел да бъдат отстранени, би трябвало да се работи на извънредно висока скорост ".

Като главен пропуск Шишков уточни, че още няма подготвени поръчки за настоящите и главните поправки на пътища през идващите три-четири години.

" Надявам се, че ще бъдат оповестени в границите на идващите 7-8 дни, с цел да бъде обезпечен небосвод за поддържане на пътищата ".

Отбеляза, че Иво Иванов е обезпечил организацията за почистването на пътищата през сегашния зимен сезон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР