Освобождаването на ръководството на „Булгаргаз“ е резултат от проверката на

...
Освобождаването на ръководството на „Булгаргаз“ е резултат от проверката на
Коментари Харесай

Ръководството на Булгаргаз било освободено след проверката на БЕХ

Освобождаването на управлението на „ Булгаргаз “ е резултат от инспекцията на БЕХ, увери енергийният министър Александър Николов.

„ Преди няколко седмици започва инспекция от БЕХ (на „ Булгаргаз “). Колегите, в резултат на данните, които са събрали, както и някои спомагателни неща и настоящата обстановка с цените на топлоснабдяването, са взели това решение “, изясни той аргументите за освобождението на управлението на „ Булгаргаз “.

По думите му няма връзка сред акцията на ДАНС в „ Булгаргаз “ и освобождаванетона управлението на сдружението, само че означи, че не знае каква е повода за инспекцията на Агенцията.

„ По-скоро решението е взето на база това по какъв начин е можело да се ръководи сдружението и да се защитаваобществения интерес “, разяснява Николов. Енергийният министър не изиска да разяснява какво е открила инспекцията на БЕХ в „ Булгаргаз “, само че означи, че холдингът би трябвало да взема рационални решения за сдруженията под „ неговата шапка “, съобщи бТВ.

В последно време доста се е говорило за спомагателни доставки на газ от Азербайджан и е имало писмо, че такива доставки са били вероятни, сподели министърът.

" Относно цената обаче, тъй като сдружението е поело някои задължения, тя не може да подхожда на цената по дълготрайния контракт най-малко до 1 юли 2022 година ", сподели Александър Николов.

Какво ще се промени в " Булгаргаз " след промяната на управлението, времето ще покаже, сподели енергийният министър.

В министерството преглеждат и вид на прекъсване на доставките на газ поради напрежението сред Москва и НАТО, само че съгласно него подобен вид е малко евентуален, тъй като " както Европа е подвластна от газа, по този начин и Русия е подвластна от заплащанията за него ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР