Освобождаването на ген. Стефан Янев от поста на министър на

...
Освобождаването на ген. Стефан Янев от поста на министър на
Коментари Харесай

Караджов: Янев смяташе, че сме лоялен член на НАТО, публичните му изяви бяха по-популистки

Освобождаването на ген. Стефан Янев от поста на министър на защитата беше обсъждано в Министерски съвет. Докато беше министър на защитата Стефан Янев не е изразил по-различно мнение от това на държавното управление, а точно, че ние сме предан член на НАТО и имаме единствен път и националният интерес, който България има, е да сме член на Европейското семейство. Не можах да схвана по какъв начин се промени мнението на Янев. Когато бяхме вътре в Министерски съвет не е имало разлика сред моите разбирания и тези на ген. Янев. Не открих спор с него по тематиката евроатлантизъм. Министърът на защитата внесе отчет преди няколко седмици, в който ние като рамкова страна имаме обвързване да изградим този батальон, който ние нямаме опция да изградим и би трябвало да допринесем извън с външни военни сили. Това беше неговият отчет. Това разяснява министърът на районното развиване Гроздан Караджов в ефира на " Честно казано с Люба Кулезич ".

" В обществените му изяви обаче имаше нещо по-популистко, че народен интерес не е тъкмо другият интерес. Времето ще го покаже, не желая да бъда съдник, времето ще покаже тази разлика ", разяснява Караджов и добави, че е знаел, че Тодор Тагарев в началото ще бъде препоръчан за министър на защитата.

" Никой не ни притиска. Става дума за лявото и за дясното - левият електорат, поради който има държавно управление. Да, това държавно управление към този момент сполучливо извършва ролята си и всичко, на което сме се нагледали, се ползва на 180 градуса. Да, заплаща се налог към левия електорат, който изживява обвързаност към Русия. Дори и в моето говорене аз не съм същият, какъвто съм бил преди, справям се по какъв начин приказвам и се преценявам с по-широк кръг от хора ", добави той.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР